Bel ons Email ons Log In

2020 drama voor de economie, maar voordeel voor je portemonnee

December brengt de afsluiting van een in veel opzichten bizar en ontluisterend jaar, met de coronapandemie in de hoofdrol. 2020 bracht een een diepe economische crisis, maar in veel gevallen ook tal van meevallers voor je portemonnee.

Voor ondernemers die getroffen werden door de lockdowns, of werknemers die hun baan verloren, heeft de coronacrisis inkomensonzekerheid en verlies aan inkomsten en vermogen meegebracht. Maar wie niet te maken kreeg met deze calamiteiten, ervoer vaak tal van financiële voordelen.

Huizenprijzen bleken dit jaar immuun voor de crisis, mede omdat de werkloosheid en het aantal faillissementen laag bleef, waardoor kopers volop zijn blijven strijden om het relatief krappe huizenaanbod.

Voor aandelenbeleggers is 2020 een jaar waarin het herstel op de beurs sterk vooruit is gelopen op de economische situatie.

Tegelijk zijn energieprijzen juist door de economische inzinking gedaald. Dat heeft gezorgd voor lagere prijzen aan de pomp en een daling van de kosten voor stroom en gas.

Alleen voor spaarders is 2020 opnieuw een jaar gebleken waarin het niet goed mogelijk was om de inflatie bij te benen met de rentevergoeding op spaargeld.

Nog geen lid? Klik hier om lid te worden.

Wachtwoord vergeten?

Heeft u een vraag? Stel deze en wij beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.