Bel ons Email ons Log In

AEX begint met korting aan nieuwe week

Op deze maandag morgen is de beurs in Amsterdam wat lager van start gegaan. Ongeveer een uur voor de beursgong wijzen Futures op de AEX index op een verlies van ruim een half procent. Door onrust in China over het zeer strenge coronabeleid staan vanochtend de Aziatische aandelenbeurzen en de olieprijzen onder druk.

De AEX had vorige week een rustige koersverloop doordat er Thanksgiving is geweest en heeft de week met anderhalf procent hoger afgesloten; een slotstand van 722,93 punten. Op Wall Street won hoofdgraadmeter S&P 500 tijdens de verkorte handelsweek op weekbasis ook anderhalf procent.

China verkeerde het afgelopen weekend in rep en roer, er brak een golf aan protesten uit, waar de Chinese burgers hun woede en frustratie uiten over zero-covid-beleid. Directe aanleiding was een brand in de stad Urumqi in de noordwestelijke provincie Xinjiang, waarbij donderdag tien doden vielen. Volgens de demonstranten konden zij vanwege een strenge lockdown niet aan de vlammen ontkomen.

De AEX heeft de weerstandzonde 720 – 730 afgelopen vrijdag getest en zakt nu iets terug. Onder AEX 710 zal de trend gaan versnellen en zijn we op weg naar 683 punten.

 

 

Nog geen lid? Klik hier om lid te worden.

Wachtwoord vergeten?

Heeft u een vraag? Stel deze en wij beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.