Bel ons Email ons Log In

AEX weer terug in weerstandzone 720 – 730

De AEX staat op een kleine plus net na de opening en staat daarmee weer midden in de weerstandzone die we de afgelopen week met u hebben besproken. Dat betekende voor de Amsterdamse Beurs een hogere opening laat zien, gezien het feit dat de AEX maandag nog startte met een bescheiden verlies van 0,3% op een slotstand van 720,51 punten.

Wereldwijd stonden alle markten onder druk door de onrust in China vanwege het strenge coronabeleid. Hierdoor kwamen ook de grondstoffenmarkten lager in de charts. Een volledige heropening van de Chinese economie blijft hoogstwaarschijnlijk uit door een nieuw recordaantal Corona besmettingen. Vandaag zullen de Chinese autoriteiten een persconferentie houden over de bekritiseerde coronamaatregelen. Aziatische beleggers lijken vanochtend in ieder geval op een versoepeling van de maatregelen te anticiperen, met een winst voor de Hang Seng index in Hongkong van vier procent.

Maandag daalde de Amerikaanse olie future aanvankelijk naar het laagste niveau van 2022, rond 74 dollar per vat. Maar wist daarna toch te herstellen met een stijging van 1,3 procent naar 77,24 dollar.

 

Nog geen lid? Klik hier om lid te worden.

Wachtwoord vergeten?

Heeft u een vraag? Stel deze en wij beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.