Bel ons Email ons Log In

Futures voorspellen lagere opening Wall Street

De Amerikaanse futures voorspellen dinsdag een overwegend lagere opening voor Wall Street. Rond lunchtijd noteerden de futures op de S&P 500 en Dow Jones index 0,1 procent in de min. De Nasdaq lag op koers voor een 0,3 procent hogere opening.

Beleggers blijven aan de zijlijn door de hoge coronacijfers in de Verenigde Staten en Europa en een gemuteerde variant die besmettelijker lijkt waardoor reizen en vliegverkeer aan banden worden gelegd.

“Gaan we weer naar een fase van meer uitgesproken lockdowns wereldwijd?”, vraagt marktstrateeg Derek Halpenny van MUFG Bank zich dan ook af.

Volgens analist Peter Garnry van Saxo Bank is het de vraag of de huidige coronavaccins wel werken tegen de gemuteerde variant. “Als het alleen maar meer besmettingen betekent, maar geen effect heeft op het vaccin, dan zullen de markten zich minder zorgen maken.”

De aandelenmarkten kunnen enigszins hoop putten uit de woorden van de CEO van BioNTech Ugur Sahin die dinsdag zei dat het vaccin dat zijn bedrijf met Pfizer heeft ontwikkeld waarschijnlijk ook tegen de nieuwe coronavariant werkt, maar dat dit nog wordt onderzocht.

Verder stemde het Amerikaanse Congres maandagavond laat in met een stimuleringspakket ter waardevan 900 miljard dollar.

“Er moet niet worden onderschat hoe krachtig en nuttig dit stimuleringspakket is om ons door een zwakke periode heen te slepen”, aldus vermogensbeheerder Hani Redha van PineBridge Investments, die stelt dat het economisch momentum hiermee wordt gewaarborgd tot er op grote schaal kan worden gevaccineerd.

Op macro-economisch vlak is er dinsdag aandacht voor de bestaande woningverkopen in november. Economen rekenen op een terugval nadat in oktober nog de sterkste stijging in 14 jaar werd gemeten.

Verder kijken beleggers naar definitieve groeidata voor de Amerikaanse economie in het derde kwartaal. Een vorige meting toonde een groei van 33,1 procent.

De euro/dollar noteerde rond lunchtijd licht lager op 1,2227. Olie werd ruim een procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Tesla noteerde voorbeurs 0,8 procent hoger. Maandag sloot de maker van elektrische voertuigen nog 6,5 procent lager na de eerste dag dat het aandeel deel uitmaakte van de S&P 500 index.

Kledingretailer Express ligt op koers voor een 13 procent hogere opening. Het bedrijf heeft investeringsbank Lazard Frères & Co in de arm genomen om voldoende kapitaal op te halen om door de coronacrisis te komen.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen wisten maandag een groot deel van eerdere verliezen weg te werken, waarbij de Dow Jones index zelfs licht hoger sloot. De S&P 500 index sloot 0,4 procent in het rood op 3.694,92 punten. De Dow Jones won 0,1 procent op 30.216,45 punten, terwijl techbeurs Nasdaq 0,4 procent verloor op 12.690,26 punten.

Nog geen lid? Klik hier om lid te worden.

Wachtwoord vergeten?

Heeft u een vraag? Stel deze en wij beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.