Bel ons Email ons Log In

Kooplijst 2021: John Beijer

Nog net voordat het beursjaar 2021 van start gaat, delen we vandaag de Kooplijst van technisch analist John Beijer met u. Hij zet in op drie aandelen van eigen bodem: Ahold Delhaize, Flow Traders en Philips.

“Na het prachtige beursjaar 2019 stonden beleggers in de startblokken om ook in 2020 een mooi rendement te gaan behalen. Alle ingrediënten voor een mooi beursjaar waren aanwezig. De economie zat stevig in de lift, de rente was historisch laag en er was weinig meer alternatief dan aandelen om een mooi rendement te behalen.”

“Hoe anders is 2020 verlopen door Covid-19. De AEX kon oplopen richting 630 punten en zakte vanaf eind februari tot midden maart terug naar 389 punten. De wereldwijde centrale banken en overheden grepen massaal in, en dat zorgde voor een zeer krachtig herstel op de financiële markten. De grote vraag is nu; welke fondsen zijn nu kansrijk voor het nieuwe jaar?”

Nog tot de zomer last

“De algemene verwachting is dat, ondanks het feit dat er nu diverse coronavaccins op de markt komen, de wereldwijde economieën zeker tot de zomer van 2021 nog last zullen hebben van beperkte maatregelen en lockdowns.”

“Ik verwacht niet dat de rust op de financiële markten gelijk gaat terugkeren. Landen hebben in zeer korte tijd enorme schulden opgebouwd. De lockdowns hebben ook vele kleine ondernemers keihard geraakt en dit zal in 2021 ook regelmatig gaan opspelen.”

1. Ahold Delhaize

“Tijdens de crash beging dit jaar bleef Ahold Delhaize prima op de been. De supermarkten konden uiteraard openblijven, restaurants waren gesloten en hierdoor namen de omzetten stevig toe bij onder meer Albert Heijn.”

“Daarnaast heeft de onderneming in mijn ogen heel slim ingezet op Bol.com. We zien dat de omzet van deze tak van online shopping enorme groeicijfers laat zien. In juli bereikte Ahold een top rond 27 euro en sindsdien is het fonds langzaam maar zeker teruggevallen naar de huidige koers van 23,50 euro.”

“Ik verwacht dat Bol.com ook in 2021 ook fors blijft groeien en dat het marktaandeel van Ahold verder blijft oplopen. In 2021 gaat het bedrijf voor 1 miljard euro aan eigen aandelen inkopen. Dat heeft dan een gunstig effect op de winst per aandeel, omdat de winst over minder aandelen hoeft te worden verdeeld. Mijn koersdoel is dan ook 27 euro.”

2. Flow Traders

“Ik verwacht in het nieuwe jaar ook veel beweging en als er een fonds is dat hiervan kan profiteren, is het Flow Traders. Het aandeel zat de afgelopen jaren in een dalende trend, en dat is in 2020 uiteraard geheel omgeslagen. Flow Traders moet het hebben van beweeglijkheid. En beweging hebben we de afgelopen maanden genoeg gezien.”

“De dalende trend is inmiddels voorbij bij Flow Traders en na een hoogtepunt in de zomer van 2020 rond 35 euro, is het aandeel inmiddels teruggevallen naar 26 euro en verwacht ik een opleving in het nieuwe jaar naar deze top van 35 á 36,45 euro.”

3. Phillips

“Phillips is de afgelopen jaren van een techbedrijf omgeturnd naar een wereldspeler van formaat in de Healthcare-sector. Inmiddels is Philips al jaren een van de meest innovatieve bedrijven als het gaat om gezondheidszorg.”

“Het bedrijf kon de afgelopen periode de vraag naar specialistische apparatuur niet aan. De bezuinigingsdrift in de zorgsector kwam tijdens de coronacrisis kwam duidelijk bloot te liggen met overal tekorten aan juiste apparatuur en middelen. Phillips kon hier razendsnel op inspelen, maar het aandeel is in deze sector nog wel een achterblijver. Belangrijke concurrenten zijn Siemens, GE Healthcare, Medtronic en Johnson & Johnson.”

“We begonnen op 43,90 euro in 2020 en de koers stond op 16 maart op 26,91 euro. Hierna volgde een sterk herstel, maar per saldo staan we nog steeds rond 43,50. Ik verwacht dat er meer geld geïnvesteerd gaat worden in de wereldwijde gezondheidszorg en dat het aandeel Phillips op weg mag naar 50 euro.”

Nog geen lid? Klik hier om lid te worden.

Wachtwoord vergeten?

Heeft u een vraag? Stel deze en wij beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.