Bel ons Email ons Log In

Mondiale staalproductie groeit in stabiel tempo

De mondiale staalproductie is in november in een vrijwel stabiel tempo gegroeid. Dit maakte de Worldsteel Association dinsdag bekend.

In totaal produceerden de 64 aangesloten landen vorige maand 158,3 miljoen ton staal, wat een toename van 6,6 procent was op jaarbasis. In oktober lag de stijging op 7 procent.

In China, wereldwijd met afstand de grootste fabrikant van staal, steeg de productie in november met 8,0 procent op jaarbasis naar 87,7 miljoen ton. In oktober was de groei nog bijna 13 procent.

In de Verenigde Staten daalde de productie op jaarbasis met 13,7 procent in november tot 6,1 miljoen ton, na een afname met ruim 15 procent in oktober.

In Duitsland steeg de productie in november met 14,8 procent naar 3,4 miljoen. In oktober was dit nog een groei van zo’n 3 procent. Ook in Italië en Frankrijk was in november sprake van groei, met respectievelijk 3,2 en 3,7 procent op jaarbasis.

Verder nam de staalproductie in november met 3,5 procent toe in India, maar was in Japan sprake van een afname met 5,9 procent.

In Turkije steeg de staalproductie in oktober hard, toen met ruim 19 procent, en in november lag de toename op jaarbasis nog altijd op 11,6 procent.

De Worldsteel Association waarschuwt dat de data onderhevig zijn aan herzieningen vanwege de coronapandemie.

Nog geen lid? Klik hier om lid te worden.

Wachtwoord vergeten?

Heeft u een vraag? Stel deze en wij beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.