Bel ons Email ons Log In

Op de laatste handelsdag van 2022 gaat de AEX een lagere opening tegemoet

We zien een lagere opening voor de AEX op de laatste handelsdag van dit jaar. Het lijkt erop dat de AEX weer onder de 700 punten  zal zakken. Dit betekent het eerste jaarverlies voor de AEX, na drie winstjaren op rij te hebben gezien. Gisteren veerde de Amsterdamse beurs nog op na een techrally op Wall Street.

Het jaar 2022 was niet alleen voor de Amsterdamse beurs een slecht jaar. Ook andere Europese aandelenbeurzen gingen omlaag. De Stoxx 600-index, die bestaat uit de zeshonderd grootste Europese bedrijven, koerst eveneens af op een jaarverlies van zo’n 12 procent. Dat is de slechtste prestatie sinds 2018.

Bij de Amsterdamse hoofdbedrijven is Philips de grote verliezer dit jaar. Het zorgtechnologieconcern zag meer dan de helft van zijn waarde verdampen door de problemen met beademingsapparatuur. Vorig jaar, toen de problemen aan het licht kwamen, raakte Philips al bijna een derde aan waarde kwijt. De grote winnaar is olie- en gasconcern Shell, dat dit jaar bijna 40 procent meer waard werd. Shell spinde garen bij de hogere energieprijzen met recordwinsten.

Wij hebben ook dit jaar weer een mooie eindejaar actie. Klik hier voor onze aanbieding: www.beurspro.nl/actie-2022

Wilt u uitleg over deze actie, John Beijer heeft een video voor u gemaakt. Klik hier om deze te bekijken.

#AEX #Trading #Aandelen #Algoritme #SP500 #crypto #btcusd #Bitcoin

Nog geen lid? Klik hier om lid te worden.

Wachtwoord vergeten?

Heeft u een vraag? Stel deze en wij beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.