Bel ons Email ons Log In

Risico & rendement

Voordat u begint.

Risico en rendement gaan hand in hand. Veel beleggers denken: Hoe hoger het rendement, hoe beter ze hebben belegd. Maar is dit wel zo?

Wordt er wel voldoende rekening gehouden met het risico als er alleen naar rendement gekeken wordt?

Het risico

De meest eenvoudige typering van risico bij beleggen is: kans op verlies. Naarmate een aandeel (of andere onderliggende waarde) beweeglijker is, is de kans op grote uitslagen groter. Anders gezegd, de kans op verlies neemt toe naarmate de onderliggende waarde beweeglijker is. De veelgebruikte term voor beweeglijkheid is volatiliteit en risico wordt vaak bepaald aan de hand van volatiliteit. Hoe volatieler een aandeel is, hoe risicovoller het is.

Ook voor de handelssignalen van BeursPro geldt dus, geen risico is geen rendement. Wanneer U uw geld op de bank zet, ga je per saldo alleen maar achteruit. De huidige rentestand weegt niet op tegen de inflatie en van sparen wordt je momenteel dus niet rijk. Echter, het risico van sparen is dan ook zeer klein.

Met onze handelssignalen kunt U een hoog rendement halen. Doormiddel van onze handelssignalen op het juiste moment te kopen en weer te verkopen, kan je een structureel rendement behalen, echter de risico’s zijn direct al een stuk groter dan bij sparen.

Met hefboomproducten zoals opties, futures, turbo’s, cfd`s en factors kunt u rendementen maken van 10, 50, 100, 200 procent, maar zoals bekend bij beleggen, waar er kans is op een hoog winstpotentieel is er ook kans op een groot verlies. U kunt uw inleg compleet verliezen.

Risico en rendement gaan hand in hand. Een potentieel hoger rendement, betekent meer risico. Altijd. Kijk dus met objectieve blik naar uw resultaten en heb oog voor niet alleen het rendement, maar vooral ook voor het risico waarmee u het rendement heeft behaald en of dat bij uw beleggingsdoelstellingen past. Beleg alleen met geld dat U kunt missen. De systemen van BeursPro zijn alleen geschikt voor risico kapitaal.

Soort (potentieel) rendement Risico
Sparen 0-1 procent Geen tot €100.000 bij een Nederlandse bank
Obligaties 2-4 procent Afhankelijk van kredietwaardigheid
Aandelen 0-40 procent Kans op verlies waarde, dividend onzeker
Hefboom 0-200 procent Geheel afhankelijk van de vorm, heel hoog

Hieronder vindt u veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Mail ons via info@beurspro.nl. Of bel met: +31 (0)20- 2480149

Kunnen er meerdere handelssignalen per dag komen?

Ja, dat kan zeker. Daarom is automatisch handelen de meest logische oplossing. De praktijk leert als u zelf handelt, dat de gemiste signalen achteraf gezien meestal winstgevend waren.

Voor wie zijn onze handelssignalen geschikt?

Overleg altijd met uw beleggingsadviseur (als u die heeft) of onze signalen bij uw risico profiel passen. Voor uw eigen gemoedsrust dient  u zich vooraf goed te laten adviseren of deze vorm van beleggen in uw totale beleggingsstrategie past.

Welke onkosten kunnen invloed hebben op het rendement ?

Iedere transactie dient uitgevoerd te worden op uw bankrekening en hiervoor betaald u bij uw eigen broker transactiekosten, deze zijn afhankelijk van het product dat u volgt. Tevens kan er eventueel slippage zijn. De abonnementskosten moeten per jaar, of per 2 jaar ook meegerekend worden.

Hoe zit het met de drawdown?

Slechte maanden met een neutrale of negatieve performance horen bij het handelen op de beurs. Statistisch gezien kunnen meerdere verliesgevende transacties elkaar opvolgen. Als u zelf handelt zult u ongetwijfeld dan stoppen, maar dan komt juist de kracht van een algoritme om de hoek kijken en deze handelt gewoon verder en maakt het verlies na loop van tijd weer goed.

Hebben de transactiekosten invloed op het rendement ?

Ja, dat kan zeker. Afhankelijk de handelssignalen die u volgt in uw portefeuille zullen de transactiekosten wellicht een grote invloed hebben op het resultaat. Wij maken gebruik van systemen die meerdere keren per dag kunnen handelen en korte trades maken.

De transactiekosten verschillen per broker enorm. Er zijn (online) broker(s) waar je kan handelen voor 3 euro per future, maar er zijn ook banken waar een future transactie 20 euro kost. De keuze van uw bank en/of broker kan dus invloed hebben op uw behaalde resultaat.

Heeft een wisseling van producten en/of contracten invloed op mijn rendement ?

In de resultaten die wij weergeven op onze website, gaan wij veelal uit van een Future contact als onderliggende waarde. Als u het handelssignaal volgt met een ander product, zoals opties, CFD`s, turbo`s, factors etc. Dan zal het rendement hierdoor worden beïnvloed, dat kan zowel positief, als negatief zijn.

Als u met 1 future contact werkt, en deze vervolgens naar 2 future contacten overzet, dan zal het rendement hierdoor worden beïnvloed, dat kan zowel positief, als negatief zijn.

Als u onze handelssignalen eerst volgt met opties, en vervolgens met futures, dan geldt ook: het rendement kan hierdoor worden beïnvloed, dat kan zowel positief, als negatief zijn.

Heeft mijn startdatum invloed op het rendement ?

Ja, dat kan zeker. De rendementen die op de site worden vertoond, worden per maand weergegeven en uiteraard per jaar. Wanneer U start met de handelssignalen is het dus wel degelijk van invloed wanneer U start. Uiteraard kunt U starten wanneer U wilt en uiteraard kunt U ook stoppen wanneer U wilt.

Als voorbeeld geven wij het volgende aan. Wij starten op 1 januari 2021 met ons AEX systeem en deze maakt als voorbeeld over de 1e 6 maanden 100% winst.

Stel, U start op 1 juli 2021

En het AEX systeem valt vanaf 1 juli 2021 tot 31 december 2021 20% terug. Dan hebben wij nog steeds een prachtig rendement van 80%, terwijl u dan een verlies heeft van 20% . Uiteraard kan ook het omgekeerde zich voordoen.

Is het rendement wat op de website staat, altijd gelijk aan die van mijn eigen portefeuille?

Ja, en nee. Ja, als u gelijk met ons instapt, en ook met futures zou handelen. Daarnaast kan er een verschil ontstaan door verschillende factoren.

De datum van instappen, het aantal contracten dat u handelt, Het product dat u handelt. Indien U zelf handelt, is het ook van belang wanneer U de whatsapp en/of email ontvangt en wanneer U daarop zelf in actie komt.

Als U om 09.00 uur een whatsapp ontvangt en U door omstandigheden deze pas om 12.00 uur kan lezen door omstandigheden en kan uitvoeren, kan er een aanzienlijk verschil in de prijzen van aan- of verkoop ontstaan. Dit kan de ene keer in uw voordeel zijn, maar ook in uw nadeel. De handelssignalen die wij versturen zijn altijd bestens orders en er kunnen dus in de orders prijsverschillen ontstaan.

Kan ik meerdere handelssignalen tegelijk volgen ?

Ja, dat is absoluut mogelijk. wij hebben 3 verschillende abonnementen en als u kiest voor ons combi abonnement, heeft recht op alle signalen. Op deze manier volgt u meerdere strategieën en daarmee spreidt u uw risicos.

Nog geen lid? Klik hier om lid te worden.

Wachtwoord vergeten?

Heeft u een vraag? Stel deze en wij beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.