Bel ons Email ons Log In

Risico & rendement

Voordat u begint.

Risico en rendement gaan hand in hand. Veel beleggers denken: Hoe hoger het rendement, hoe beter ze hebben belegd. Maar is dit wel zo?

Wordt er wel voldoende rekening gehouden met het risico als er alleen naar rendement gekeken wordt?

Het risico

De meest eenvoudige typering van risico bij beleggen is: kans op verlies. Naarmate een aandeel (of andere onderliggende waarde) beweeglijker is, is de kans op grote uitslagen groter. Anders gezegd, de kans op verlies neemt toe naarmate de onderliggende waarde beweeglijker is. De veelgebruikte term voor beweeglijkheid is volatiliteit en risico wordt vaak bepaald aan de hand van volatiliteit. Hoe volatieler een aandeel is, hoe risicovoller het is.

Ook voor de handelssignalen van BeursPro geldt dus, geen risico is geen rendement. Wanneer U uw geld op de bank zet, ga je per saldo alleen maar achteruit. De huidige rentestand weegt niet op tegen de inflatie en van sparen wordt je momenteel dus niet rijk. Echter, het risico van sparen is dan ook zeer klein.

Met onze handelssignalen kunt U een hoog rendement halen. Doormiddel van onze handelssignalen op het juiste moment te kopen en weer te verkopen, kan je een structureel rendement behalen, echter de risico’s zijn direct al een stuk groter dan bij sparen.

Met hefboomproducten zoals opties, futures, turbo’s, cfd`s en factors kunt u rendementen maken van 10, 50, 100, 200 procent, maar zoals bekend bij beleggen, waar er kans is op een hoog winstpotentieel is er ook kans op een groot verlies. U kunt uw inleg compleet verliezen.

Risico en rendement gaan hand in hand. Een potentieel hoger rendement, betekent meer risico. Altijd. Kijk dus met objectieve blik naar uw resultaten en heb oog voor niet alleen het rendement, maar vooral ook voor het risico waarmee u het rendement heeft behaald en of dat bij uw beleggingsdoelstellingen past. Beleg alleen met geld dat U kunt missen. De systemen van BeursPro zijn alleen geschikt voor risico kapitaal.

Soort (potentieel) rendement Risico
Sparen 0-1 procent Geen tot €100.000 bij een Nederlandse bank
Obligaties 2-4 procent Afhankelijk van kredietwaardigheid
Aandelen 0-40 procent Kans op verlies waarde, dividend onzeker
Hefboom 0-200 procent Geheel afhankelijk van de vorm, heel hoog

Hieronder vindt u veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Mail ons via info@beurspro.nl. Of bel met: +31 (0)20- 2480149

Nog geen lid? Klik hier om lid te worden.

Wachtwoord vergeten?

Heeft u een vraag? Stel deze en wij beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.